Najbolja kardio vežba

  • од
kardio

Najbolje kardio vežbe

Najbolje kardio vežbe su nešto u čemu uživate, tako da ćete se toga pridržavati da biste dobili maksimalnu korist. Možda ćete biti iznenađeni koliko brzo ovaj oblik fizičke aktivnosti postaje navika u kojoj uživate.
Vežbanje i kardiovaskularne fitnes vežbe su odlične za vaše zdravlje, ali najbolje kardio vežbe dovode vas do vašeg idealnog ciljanog otkucaja srca dok vežbate.

-Da biste testirali broj otkucaja srca tokom vežbanja, stavite palac na donju stranu ručnog zgloba da biste locirali puls. Brojite otkucaje srca petnaest sekundi i pomnožite taj broj puta četiri.
Taj broj je vaš otkucaj srca. Da biste izračunali svoju idealnu ciljnu brzinu otkucaja srca, oduzmite svoje godine od dvesta dvadeset.
Svako ima svoje preferencije za vežbanje, ali ove vežbe u nastavku će vas dovesti do vašeg idealnog ciljanog otkucaja srca i neke su od najboljih kardio vežbi.

Hodanje kao vežba

Hodanje kao vežba dobro se uklapa u većinu životnih stilova i nešto je što svako može da radi u bilo kom uzrastu. Počnite da hodate srednjim tempom i na kraju hodajte brzo kako biste mogli da dođete do svog idealnog ciljanog otkucaja srca.
Hodajte tamo gde se uspinjete blagim usponima da biste povećali otpor koji će vam povećati broj otkucaja srca. Ne samo da će hodanje kao vežba učiniti da se osećate dobro, već je to i jedna od najboljih kardio vežbi sa prijateljem.
Vežbanje biciklizma
Vežbanje na biciklu takođe ne nudi starosne barijere i ljudi gotovo bilo kog nivoa kondicije mogu uživati u njima. Prednost vežbi na biciklu je da izgrađuje vašu snagu i agilnost.
Poput hodanja, da biste došli do svog idealnog ciljanog otkucaja srca, pronađite male stepenice po kojima ćete se voziti da biste povećali otpor. Vežbanje bicikla nije samo jedna od najboljih kardio komplex kardio vežbi, nije verovatno da će vam ikada dosaditi.

Vežbanje u bazenu

Vežbanje u bazenu je idealno za vežbe celog tela i kardiovaskularni fitnes. Vežbanje u vodi je lako za zglobove jer vas voda podržava, a voda takođe pruža prirodni otpor.
Da bi vaš trening bio uravnotežen, plivajte u krugovima koristeći različite poteze da biste promenili mišiće koje radite. Vežba u bazenu je jedna od najboljih kardio vežbi jer vas brzo dovodi do idealnog ciljanog otkucaja srca.

Elliptical Ekercise

Vežbanje na eliptičnom vežbaču je jedna od najboljih kardio vežbi na raspolaganju. Kao i vežba u bazenu, eliptična vežba je idealna za vežbe celog tela i kardiovaskularni fitnes.
Kretanje eliptične vežbe je veoma prirodno i dopunjuje normalne pokrete tela, čineći da se osećate kao da je trening lakši.

Eliptična vežba stvara siguran trening jer smanjuje štetan stres i uticaj na vaše mišiće i zglobove.
Trajanje bilo koje kardiovaskularne fitnes vežbe treba da bude najmanje dvadeset minuta do šezdeset minuta. Testirajte svoj puls tokom vežbanja i izračunajte svoj idealni ciljni broj otkucaja srca.
Da biste došli do svog idealnog ciljanog otkucaja srca, samo prilagodite brzinu ili otpor. Na taj način dobijate najveću moguću korist i najbolju moguću kardio vežbu.